Otthon Melege Program

2016. július 1-jétől 5 milliárd forint keretösszeggel induló vissza nem térítendő támogatást biztosít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium családi házak energetikai korszerűsítésére és felújítására.
Jelen pályázati kiírással energia-megtakarítást eredményező, épületenergetikai korszerűsítés megvalósítását célzó beruházások támogathatóak.
 
Otthon Melege ProgramTöbbek között támogatható beruházásnak minősülnek a fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréje; az épület homlokzatának hőszigetelése; épületgépészeti rendszerek energia-megtakarítást eredményező felújítása; illetve az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása.

Támogatható tevékenység továbbá a megújuló energiafelhasználás kialakítását, növelését szolgáló rendszerek kiépítése; a fűtési/fűtési-és használati meleg víz rendszer hő termelő berendezés cseréje, valamint a meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának kialakítása, korszerűsítése.Fontos információ

 
Támogatást kizárólag hagyományos technológiával 1996 előtt épült, és 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező egylakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterülettel rendelkező, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak felújítására lehet igénybe venni.
 
Támogatás maximális intenzitása a megvalósítandó fejlesztés komplexitásától függően eltérő, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését. A maximális támogatás mértéke az elszámolható költségek
- 55 %-a, de maximum 2.500.000,- Ft , amennyiben a pályázó a hőszigeteléssel egyidejűleg egy további energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;
- 50 %-a, de maximum 2.000.000,- Ft, amennyiben a pályázó hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;
- 45 %-a, de maximum 1.500.000,- Ft, amennyiben a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki;
- 40 %-a, de maximum 1.250.000,- Ft, amennyiben a pályázó egy típusú fejlesztést valósít meg
 
A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül a szkennelt dokumentumok csatolásával kerül benyújtásra. Valamennyi beérkező pályázat regisztrálásra, iktatásra kerül, és egyedi azonosító jelet kap. Pályázatot benyújtani a 2016. július 01. napjától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.
 
 
 
Fűtési és használati meleg víz ellátó rendszerek korszerűsítése, energia-megtakarítást eredményező felújítása  feltételek
 
Csak és kizárólag olyan helyiségfűtő és kombinált fűtőberendezések beszerzése és beépítése támogatható, melyek a 813/2013/EU rendelet értelmében 2015. szeptember 26. után is forgalomba hozhatóak.
A pályázat keretében minden olyan magántulajdonban lévő fűtési / fűtési- és használati melegvíz rendszer hőtermelő berendezés cseréjével összefüggő tevékenység támogatható, melynek széndioxid-kibocsátás csökkentése számítható, illetve energia-megtakarítást eredményező hatása energetikai számítással és energetikai tanúsítással igazolható:
-  Hőtermelő berendezés(ek) cseréje új kondenzációs gázkazánra;
-  Használati melegvizet előállító berendezés cseréje,
-  Fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése, cseréje, átalakítása,      kialakítása,
 
Fenti beruházások megvalósításához kapcsolódó járulékos munkálatok (kéményátépítés, fűtési- és/vagy használati melegvíz ellátó rendszer átalakítás, vezérlés kialakítása, gázbevezetés költségei, stb.) támogathatóak.
 
 
A megújuló energiafelhasználás kialakítása vagy növelése feltételek
 
A megújuló energiát hasznosító rendszerek kiépítése, bővítése csak abban az esetben támogatható, ha a rendszer megfelel az 5. számú mellékletben foglalt előírásoknak, a tervezéskor hatályos jogszabályokban foglalt elvárásoknak, továbbá ha az energiaellátással érintett épület megfelel a vonatkozó energetikai követelményeknek.
A megújuló energiát hasznosító rendszerek kiépítése a pályázattal érintett teljes épület energiaigényének fedezésére szolgálhat.
Támogatható megújuló energiát hasznosító rendszerek kiépítése, mint a meglévő fűtési- és /vagy használati melegvíz (a továbbiakban: HMV) rendszert kiegészítő alábbi elemek:
-  napkollektoros rendszer telepítése (melegvíz előállítás és fűtésrásegítés céljából);
-  napelemes rendszer telepítése (háztartási méretű kiserőmű, áramtermelés céljából);
brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése.
 
Támogathatónak minősül továbbá minden olyan kivitelezési munkálat, mely elengedhetetlenül szükséges az I.-IV. pontokban jelölt, mérhető energia megtakarítást, illetve CO2 csökkenést eredményező munkák megvalósításához (pl.: kapcsolódó energiafelhasználás méréséhez, kazáncsere esetében a kéményfelújítás, lapos tető hőszigetelése esetén a tető vízszigetelése, gázbekötés költsége, stb.)
 
A támogatható tevékenységek körének részletes ismertetését a Pályázati Útmutató tartalmazza.
 
http://www.kormany.hu/download/3/2b/a0000/Palyazati%20Utmutato.pdf
 
Az elektronikus pályázati rendszerrel, illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás a lebonyolító Ügyfélszolgálatán érhető el.
Telefonszámok:
+36 70 945 4250; +36 70 945 4294; +36 70 945 6542
Telefonos ügyfélszolgálati idő:
Hétfő – Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 14.00
E-mail: csaladihaz2016@nfsi.hu
 
Az ATTACK kazánok közül az alábbi termékek felelnek meg a pályázati feltételeknek:

ATTACK WOOD & PELLET

Teljesítmény: Fa 12,5-25 kW, Pellet: 9-30kW
Hatásfok : Fa 90,5 %, Pellet 90,4 %

ATTACK WOOD & PELLET

ATTACK SLX

ATTACK SLX 20-55 PROFI
ATTACK 20-55 LAMBDA Touch
A kazán teljesítményskálája : 20-55 kW
A kazán hatásfoka : 90,3 – 91,8%

ATTACK SLX

ATTACK DPX

ATTACK DPX  15-45 STANDARD
ATTACK 15 -80 PROFI
ATTACK 15-45 LAMBDA
ATTACK DPX 25-50 COMBI Pellet
A kazán szélesteljesítményskálája: 15-80 kW
A kazán hatásfoka : 86,3 – 91,3%

ATTACK DPX


ATTACK DP

ATTACK DP 25-75 STANDARD
ATTACK 25 -75 PROFI
A kazán szélesteljesítményskálája: 15-75kW
A kazán hatásfoka : 85,3 – 86,2 %

ATTACK DPNapenergia technika


A Nap gyakorlatilag kimeríthetetlen, biztonságos és megújuló energiaforrás, amely az év nagy részében elérhető. A Nap energiájának kihasználása hozzájárul életmódunk tartós fenntartásához, és nem terheli meg a jövő generációit. Önmagában a napenergia felhasználásának nincs semmilyen negatív ökológiai hatása, az ATTACK napkollektorok teljes élettartama alatt, ami a feltételeink szerint 20 es 30 év között mozog.

SOLARTHERM HSA 200

Az ATTACK sík kollektorokat kiváló ár-értek arány jellemzi. Ideális megoldás HMV (használati meleg víz) és medence fürdővizének előállításához. A napkollektor olyan berendezés, melyben a napenergia hő energiává alakul át.

VAKUUMTHERM VK10

Magasabb teljesítményű kollektorok az átmeneti és téli időszakokban. Felhasználásukat
a HMV melegítése es a fűtésrásegítés indokolja. A napkollektor olyan berendezés, melyben
a napenergia hő energiává alakul át.

VAKUUMTHERM
 
A napkollektorokat a leggyakrabban ivóvíz melegítésre, medence vizének melegítésére használjak, valamint alacsony energetikájú házak fűtésrásegítésére is, melyek alacsonyhőmérsékletű fűtőrendszerrel bírnak (padlófűtés, fal fűtés, es mennyezeti fűtés).
 
 
A felsorolt kazánok bővíthetőek napkollektoros rendszerrel, a bővített rendszerre is vonatkozik az állami támogatás.
 
 

 
Bővebb információt, kezelési útmutatókat az Attack Kft honlapján találhatnak:
https://www.attack.sk/hu/termekek/        
 
Kérdések esetén az Attacktermékeinkről, kérjük lépjen kapcsolatba munkatársainkkal:
 
Gabriel Fundárek, Üzleti képviselő, eladas@attack.hu ,
Valter Becse, Kereskedelmi igazgató, becse@attack.hu ,
Ügyfélszolgálat
Üzlet
A Cégről
Ügyfélszolgálat
Üzlet
A Cégről
A Cégről